Συνταγη!

Μπριζόλες από Λατινική Αμερική

Θα έχετε κόσμο την Κυριακή και θέλετε να εντυπωσιάσετε;
Είναι κρεατοφάγοι, αλλά εσείς θέλετε να δώσετε έναν εξωτικό τόνο στο τραπέζι; Και πόσο χρόνο έχετε; Καμιά ωρίτσα;; Ε, σας έχω το κατάλληλο πιάτο! Έχει ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και έρχεται κάπου από τη Λατινική Αμερική. Εγώ το έμαθα από μια μεξικανή... Εκείνη την έφτιαχνε με αρνάκι και τσίλι, αλλά επειδή το αρνί δε με ευχαριστεί (παρά μόνο στη σούβλα ή παϊδάκια)  και το τσίλι δεν είναι για όλα τα γούστα, σας παραθέτω μια απλουστευμένη εκδοχή.



Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
500 γρ ψιλοκομμένα τοματάκια
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας λάδι
½ ποτήρι κρασιού κόκκινο ή ροζέ κρασί
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τις ψήνουμε στο γκρίλ 10’ απ΄τη μία μεριά και 5’ από την άλλη. Τις μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρέξ/ταψί που θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες ή κύβους. Όταν ξανθύνει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ντοματάκι και ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Δυναμώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει 2-3’ προτού προσθέσουμε τα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα. Βράζουμε έως ότου πιει τα 2/3 των υγρών. Στη συνέχεια περιχύνουμε τις μπριζόλες και μεταφέρουμε στο φούρνο στους 200 για 15’-20’ μέχρι να γίνει μια δεμένη σάλτσα. Μπορούμε να το συνοδέψουμε και με ρύζι, αν και είναι αρκετά χορταστικό από μόνο του.
Καλή απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις