Τροφες που δεν πρεπει ποτε να δινουμε στους σκυλους μας

Για φιλόζωος 


Η αγάπη κ η αδυναμία μας για το "φίλο" μας μερικές φορές δεν είναι καλός σύμβουλος για τη διατροφή του. Καλό είναι γενικότερα η διατροφή του να περιορίζεται σε καλής ποιότητας ξηρά τροφή (κροκέτες).Και αυτό το λέω εγώ, που τις πιο πολλές φορές δεν μπορώ να αντισταθώ στο βλέμμα της σκυλίτσας μου και υποκύπτω. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τους δίνουμε γιατί δημιουργούν προβλήματα σε ζωτικά τους όργανα.
Ας δούμε επιγραμματικά ποιες είναι αυτές οι τροφές και τι μπορούν να προκαλέσουν.

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα 
(με εξαίρεση το γιαούρτι σε μικρές ποσότητες) - Στομαχικές διαταραχές και διάρροια
Σταφύλια και σταφίδες - Καταστροφή των νεφρών
Αλκοόλ - Εμετό, διάρροια, κώμα και θάνατο
Σοκολάτα,γλυκά και ζάχαρη γενικότερα - Άμεσα προβλήματα στα νεφρά, στην καρδιά, στο νευρικό σύστημα
Κόκκαλα κοτόπουλου ή αρνιού - περιτονίτιδα, θάνατος
Πατάτες, ψωμί, αμυλούχα - δυσπεψία
Κρεμμύδια και σκόρδα - αναιμία
Χόρτα - κολίτιδα
Καφές - στομαχικά ή καρδιακά προβλήματα
Συκώτι σε μεγάλη ποσότητα - επηρεάζει αρνητικά μυς και οστά
Ζύμη και μαγιά - στομαχικά προβλήματα, ρήξη στομαχιού ή εντέρο
Αβοκάντο - εμετό ή διάρροια
Μανιτάρια - σοκ, θάνατο
Καλαμπόκι  - απόφραξη στο έντερο
Γατοτροφές - περιέχουν πολλά λιπαρά, χρωστικές και πρωτεΐνες
Κουκούτσια φρούτων και σπόρια μήλου - φραγή πεπτικού σωλήνα


Γενικότερα να αποφεύγεται τα πολύ λιπαρά φαγητά, τα πικάντικα, τα τηγανιτά και απαγορεύονται αυστηρά οι παγωμένες ή καυτές τροφές διότι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές στομαχικές διαταραχές.


Αν λοιπόν επιμένετε να μοιράζεστε το φαγητό σας με τον πιστό σας φίλο, προτιμήστε υδατάνθρακες (ρύζι), αυγό (όχι ωμό), λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο, σπορέλαιο, καλαμποκέλαιο), όσπρια (φακές, ρεβύθια), φρούτα ( μήλα, φράουλες καρπούζι χωρίς κουκούτσια, μπανάνα) και λαχανικά ( καρότα, πράσα, φασολάκια, μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο).



Σχόλια

  1. Δεν είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε ρυζάκι και κοτόπουλο αντί να παίρνουμε επεξεργασμένες τροφές που δεν ξέρουμε τι περιέχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα δεδομένου ότι δεν είμαι κτηνίατρος ή κάτι άλλο σχετικό θα σου απαντήσω σύμφωνα με τη γνώμη μου, με αυτά που με έχει συμβουλέψει ο δικός μας κτηνίατρος κ με αυτά που έχω διαβάσει. Σίγουρα το κοτόπουλο με το ρύζι είναι μια καλή επιλογή για την διατροφή του σκύλου μας, όμως οταν αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση κ τρώει συνεχώς το ίδιο φαγητο, έχει ως αποτέλεσμα να μην παίρνει ο πιστός μας φίλος όλα τα απαραίτητα για τη σωστή υγεία του, θρεπτικά συστατικά . Για παράδειγμα οι φακές είναι πολύ θρεπτικές όμως είναι σωστό να τρώμε κάθε μέρα φακές; Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε μια σωστή τροφή που να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες,λίπη και μέταλλα στις σωστές αναλογίες. Παρόλα αυτά μπορούμε να δίνουμε αποκλειστικά μαγειρευτό φαγητό στο σκύλο μας,αφού πρώτα συμβουλευτούμε το κτηνίατρό μας ώστε να ακολουθηθεί μια ισορροπημένη διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις